ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoczosnek 2 ząbkiimbir - świeży 40 gramówolej sezamowy 4 łyżek stołowychsos sojowy 2 łyżek stołowychsambal oelek 1 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznaniacukier według uznaniafilety z kurczaka 4 sztukryż 200 gramówananas 1 sztukdymka 120 gramówpieczarki 100 gramówkolendra 3 gałązkisos chili słodko-kwaśny 3 łyżek stołowychocet 4 łyżek stołowycholej 4 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczony czosnek i imbir posiekać, wymieszać z olejem sezamowym i sosem sojowym. Marynata posmarować mięso, oprószyć sola i odstawić na 30 minut.Ryż ugotować. Pół ananasa pokroić w słupki, a resztę w plastry. Oczyszczona dymkę pociąć na zapałki, a pieczarki w cieniutkie plasterki. Sos chili wymieszać z octem, olejem i posiekana kolendrą. Doprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Wymieszać z ryżem, słupkami ananasa i dymką. Mięso smażyć na grillu 12 minut, plastry ananasa 5 minut, smarując marynatą. Danie podawać z sałatką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: