Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone 500 gramów
kapusta pekińska 1 sztuk
szczypior 1 pęczek
cebula 1 sztuk
kukurydza konserwowa 1 sztuk
fasola konserwowa 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
papryka w proszku słodka według uznaniaWykonanie:Od
kapusty pekińskiej oderwij liście, obmyj je, odetnij nożem zgrubiałą część i sparz na wrzątku, po czym wyjmij ją np. na sitko do ostygnięcia.Na patelni rozgrzej
olej, po czym wrzuć
mięso mielone,
sól,
pieprz i
słodką paprykę i rozdrobnij
mięso łopatką.
Cebulę obierz i posiekaj w małą kosteczkę. Dorzuć
cebulę do
mięsa, gdy się zeszkli dodaj odcedzoną
kukurydzę i
fasolkę. Podsmaż 5-7 minut, co jakiś czas mieszając. Zdejmij z ognia i pozostaw do lekkiego przestygnięcia.Rozłóż liście
kapusty pekińskiej na
stole i nakładaj łyżką porcje
mięsa z warzywami. Następnie złóż je w sakiewkę i zawiąż
szczypiorkiem.Sakiewki można podawać z
ryżem lub
ziemniakami.Życzę smacznego!!!Uwagi:Podczas smażenia
mięsa mielonego i warzyw można dodać kilka kropel
sosu sojowego ciemnego lub
sojowo-
grzybowego.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: