ßßß Cookit - przepis na Sakiewki z mięsem mielonym i warzywami

Sakiewki z mięsem mielonym i warzywami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso mielone 500 gramów
kapusta pekińska 1 sztuk
szczypior 1 pęczek
cebula 1 sztuk
kukurydza konserwowa 1 sztuk
fasola konserwowa 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
papryka w proszku słodka według uznania
Wykonanie:
Od kapusty pekińskiej oderwij liście, obmyj je, odetnij nożem zgrubiałą część i sparz na wrzątku, po czym wyjmij ją np. na sitko do ostygnięcia.
Na patelni rozgrzej olej, po czym wrzuć mięso mielone, sól, pieprz i słodką paprykę i rozdrobnij mięso łopatką. Cebulę obierz i posiekaj w małą kosteczkę. Dorzuć cebulę do mięsa, gdy się zeszkli dodaj odcedzoną kukurydzę i fasolkę. Podsmaż 5-7 minut, co jakiś czas mieszając. Zdejmij z ognia i pozostaw do lekkiego przestygnięcia.
Rozłóż liście kapusty pekińskiej na stole i nakładaj łyżką porcje mięsa z warzywami. Następnie złóż je w sakiewkę i zawiąż szczypiorkiem.
Sakiewki można podawać z ryżem lub ziemniakami.
Życzę smacznego!!!
Uwagi:
Podczas smażenia mięsa mielonego i warzyw można dodać kilka kropel sosu sojowego ciemnego lub sojowo-grzybowego.
Autor: amr5
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8125/Sakiewki-z-miesem-mielonym-i-warzywami