ßßß Cookit - przepis na Pasta z soczewicy, marchewki i marynowanej papryki na kanapki

Pasta z soczewicy, marchewki i marynowanej papryki na kanapki

nazwa

Wykonanie

Ta pasta to kolejna alternatywa na nieco inne kanapki.
Składniki:
100 g zielonej lub czerwonej soczewicy
2 marchewki
1 cebula
1/2 słoika marynowanej papryki
szczypiorek (ilość według uznania)
sól, pieprz
Wykonanie:
Soczewicę gotujemy do miękkości (bez soli). W przypadku zielonej lepiej ją przed gotowaniem namoczyć ok. 1 h.
Marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach, a cebulę kroimy na drobną kostkę. Całość smażymy do miękkości. Do warzyw dodajemy soczewicę i jeszcze chwilę podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem, po czym wszystkie składniki miksujemy
Paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do zmiksowanej soczewicy z warzywami. Szczypiorek kroimy drobno i dodajemy do reszty składników. Mieszamy i pasta jest gotowa.
Smacznego
Źródło:http://impresjasmaku.blogspot.com/2013/05/pasta-z-soczewicy-marchewki-i.html