ßßß Cookit - przepis na Hiszpańska zupa chlebowa

Hiszpańska zupa chlebowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
bulion 1,5 litrów
kromki czerstwej bułki 6 - 8 sztuk
cebula 1 sztuk
pomidory w zalewie 1 sztuk
jajka 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
oliwa 2 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
W rondlu rozgrzać oliwę, dodać posiekane pomidory wraz z zalewą (mała puszka), oczyszczoną cebulę oraz czosnek i dusić. Gdy cebula się zeszkli, wlać gorący bulion (może być z kostki) i zagotować, a potem zmiksować lub przetrzeć przez sito. Kromki bułki zrumienić z obu stron na oleju. Zupę przelać do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułożyć grzanki. Jajka ubić trzepaczką i ostrożnie wylać na bułkę. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i zapiekać, aż jajka się zetną..
Uwagi:
Zupę chlebową można również ugotować z innych warzyw, np. brokułów, porów lub groszku.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Hiszpańska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7189/Hiszpanska-zupa-chlebowa