Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
bulion 1,5 litrówkromki czerstwej
bułki 6 - 8 sztuk
cebula 1 sztuk
pomidory w zalewie 1 sztuk
jajka 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
oliwa 2 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:W rondlu rozgrzać
oliwę, dodać posiekane
pomidory wraz z zalewą (mała puszka), oczyszczoną
cebulę oraz
czosnek i dusić. Gdy
cebula się zeszkli, wlać gorący
bulion (może być z kostki) i zagotować, a
potem zmiksować lub przetrzeć przez sito. Kromki
bułki zrumienić z obu stron na
oleju. Zupę przelać do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułożyć grzanki.
Jajka ubić trzepaczką i ostrożnie wylać na
bułkę. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i zapiekać, aż
jajka się zetną..Uwagi:Zupę
chlebową można również ugotować z innych warzyw, np.
brokułów,
porów lub
groszku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia HiszpańskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: