ßßß
            
        
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegobulion 1,5 litrówkromki czerstwej bułki 6 - 8 sztukcebula 1 sztukpomidory w zalewie 1 sztukjajka 2 sztukczosnek 1 ząbkioliwa 2 łyżek stołowycholej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:W rondlu rozgrzać oliwę, dodać posiekane pomidory wraz z zalewą (mała puszka), oczyszczoną cebulę oraz czosnek i dusić. Gdy cebula się zeszkli, wlać gorący bulion (może być z kostki) i zagotować, a potem zmiksować lub przetrzeć przez sito. Kromki bułki zrumienić z obu stron na oleju. Zupę przelać do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułożyć grzanki. Jajka ubić trzepaczką i ostrożnie wylać na bułkę. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i zapiekać, aż jajka się zetną..Uwagi:Zupę chlebową można również ugotować z innych warzyw, np. brokułów, porów lub groszku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia HiszpańskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: