Wykonanie
Składniki: ( Na jedną porcję, mała patelnia. Gdy masz normalnej wielkości patelnię użyj podwójnej ilości składników.)2
jajka,40g
bekonu,1/4 niedużej
cebuli,4
pomidorki koktajlowe,
sól (niekoniecznie),
pieprz,
olej lub
oliwa z oliwek.Przygotowanie:
Cebulę pokroić w kostkę.
Bekon pokroić w kostkę lub w paski (tj.na zdjęciu).
Cebulę i
bekon podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu (na
oliwie lub
oleju).
Jajka zmiskować( omlet będzie bardziej puszysty ) z
pieprzem i odrobiną
soli (
sól można ominąć gdyż
bekon daje wystarczająco słony smak i można łatwo przesolić) i wylać na patelnię. Położyć
pomidorki koktajlowe przekrojone wcześniej na pół. Smażyć na niedużym ogniu pod przykryciem. Gdy góra będzie prawie cała ścięta obrócić omlet i smażyć jeszcze przez kilka sekund.
Smacznego!!!