Wykonanie
            

Składniki: ( Na jedną porcję, mała patelnia. Gdy masz normalnej wielkości patelnię użyj podwójnej ilości składników.)2 
jajka,40g 
bekonu,1/4 niedużej 
cebuli,4 
pomidorki koktajlowe,
sól (niekoniecznie), 
pieprz,
olej lub 
oliwa z oliwek.Przygotowanie:
Cebulę pokroić w kostkę.
Bekon pokroić w kostkę lub w paski (tj.na zdjęciu).
Cebulę i 
bekon podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu (na 
oliwie lub 
oleju).
Jajka zmiskować( omlet będzie bardziej puszysty ) z 
pieprzem i odrobiną 
soli ( 
sól można ominąć gdyż 
bekon daje wystarczająco słony smak i można łatwo przesolić) i wylać na patelnię. Położyć 
pomidorki koktajlowe przekrojone wcześniej na pół. Smażyć na niedużym ogniu pod przykryciem. Gdy góra będzie prawie cała ścięta obrócić omlet i smażyć jeszcze przez kilka sekund.


Smacznego!!!