ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość CzegoCukinie 2 sztukczerwona papryka 1 sztukzielona papryka 1 sztukoberżyna 1 sztukcebula 1 sztukpomidory 2 sztukczosnek 2 ząbkioliwa z oliwek według uznaniatymianek, rozmaryn, sól, pieprz według uznanialiść laurowy według uznaniaocet balsamiczny według uznaniaWykonanie:Podgrzej naczynie po czym zmniejsz temperaturę. Obierz cukinie i oberżynę ze skórki. Sparz paprykę, a następnie włóż ją pod zimną wodę i obierz ze skórki, wyjmij szypułki i nasiona i podziel na czworo. Następnie pokrój na paski. Oberżynę i cukinie pokrój w talarki. Dodaj oliwę z oliwek, nie łuskanego czosnku i cebulę i wszystko uduś. Paprykę musisz dusić oddzielnie w innym naczyniu, potem odsączyć. Do bakłażanów i cukinii dodaj paprykę, pomidory, sól i pieprz, a na końcu tymianek, rozmaryn i listki laurowe. Wyłącz źródło ciepła. Pozostaw ratatouille do wystygnięcia w naczyniu. Kiedy jest gotowe do podania, dolej trochę octu balsamicznego.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: