ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegopapryka czerwona 1 sztukpomidor 3 sztukcebula 2 sztukolej 2 łyżek stołowychshab 800 gramówananas w puszce 1 sztukczosnek 3 ząbkicurry według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaimbir posiekany według uznaniaWykonanie:Cebulę i czosnek obrać i pokroić na bardzo drobną kosteczkę, podsmażyć na oleju na złoty kolor. Mięso umyć pod bieżącą wodą i pokroić na małe kawałeczki i podsmażyć na tłuszczu.Paprykę umyć oczyścić z ziarenek i pokroić w paski. Pomidorki umyć i pokroić w plasterki ( pomidory obrać ze skóry) Warzywa dodać do mięsa i dusić pod przykryciem około 50 minut, często mieszać. W połowie duszenia dodać pokrojone w drobną kostkę ananasa (włącznie z zalewą) Posypać solą i pieprzem dodać imbir i curry. Dusić około 5 minut. Potrawę podawać można z ryżem lub ze świeżymi pieczarkami.Uwagi:Imbir jest bardzo pikantny, można go zastąpić sproszkowanym 1 łyżeczką.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia HiszpańskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: