ßßß Cookit - przepis na Chłodnik

Chłodnik

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Chłodnik
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
barszcz czerwony ekspresowy 1 sztuk
botwinka pęczek 1 sztuk
marchewka 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
ogórek zielony 1 sztuk
rzodkiewka 4 sztuk
posiekany szczypiorek 1 łyżek stołowych
posiekany koperek 1 łyżek stołowych
natka piepruszki posiekana 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
jogurt naturalny 500 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania
sok z cytryny według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną botwinkę i marchewkę pokroić i podsmażyć na maśle, podlać 1/2 szklanki wody. Dusić ok. 10 minut. ogórek i rzodkiewki pokroić w plasterki, a czosnek rozdrobnić. Barszcz rozpuścić w 1 litrze gorącej wody, połączyć z botwinką, marchewką, ogórkiem i rzodkiewką, dodać czosnek i zieleninę. Połączyć z jogurtem, doprawić solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny. Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4546/Chlodnik