Wykonanie
« Powrót  Chłodnik
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegobarszcz czerwony ekspresowy 1 sztuk
botwinka pęczek 1 sztuk
marchewka 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
ogórek zielony 1 sztuk
rzodkiewka 4 sztukposiekany
szczypiorek 1 łyżek stołowychposiekany
koperek 1 łyżek stołowych
natka piepruszki posiekana 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
jogurt naturalny 500 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania
sok z cytryny według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
botwinkę i
marchewkę pokroić i podsmażyć na
maśle, podlać 1/2 szklanki
wody. Dusić ok. 10 minut.
ogórek i
rzodkiewki pokroić w plasterki, a
czosnek rozdrobnić. Barszcz rozpuścić w 1 litrze gorącej
wody, połączyć z
botwinką,
marchewką,
ogórkiem i
rzodkiewką, dodać
czosnek i
zieleninę. Połączyć z
jogurtem, doprawić
solą,
pieprzem,
cukrem oraz
sokiem z cytryny. Podawać z ugotowanym na twardo
jajkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: