Wykonanie

Chłodnik o tej
porze roku, przygotowany z
młodych warzyw smakuje wybornie. Zachwyca orzeźwiającym smakiem oraz kusi cudownymi kolorami, nie można przejść obok niego obojętnie :)


SKŁADNIKI400 ml
jogurtu naturalnego1 pęczek
botwinki1 duży
ogórek1 pęczek
rzodkiewekszczypiorkopereksólpieprz1 łyżka
soku z cytrynyjajka ugotowane na twardo

SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUmyte
buraczki z
botwinki obieram, a następnie kroję drobno w ten sam sposób postępuje, z łodygi z listkami. Następnie zalewam
wodą i gotuję ok. 15 minut, aż
botwinka zmięknie. Miękką odstawiam, aż wystygnie. Do
botwinki dodaję
sok z cytryny.
Ogórek oraz
rzodkiewkę, trę na tarce o grubych oczkach.
szczypior,i
koperek , drobno kroje.Wszystkie składniki przekładam do jednego naczynia dodaje
jogurt doprawiam
solą i
pieprzem, całości należy dokładnie wymieszać, i wstawić do lodówki. Podawać schłodzone z kawałkiem
jajka.


