ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 9SkładnikLogo Ilość Czegobułka tarta 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniamajeranek według uznaniamąka 80 gramówjajko 1 sztukmasło 1 łyżek stołowychgrzyby suszone 20 gramówocet 1 łyżek stołowychziele angielskie 4 sztukliść laurowy 1 sztukburak czerwony 500 gramówcebula 2 sztukczosnek 4 ząbkibarszcz czerwony w proszku 1 sztukWykonanie:Przygotowanie barszczu: grzyby umyć, namoczyć i ugotować. Buraczki obrać, opłukać i pokroić w słupki, zalać 1,5 litra wody, dodać obrany czosnek i 1 cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i posolić do smaku. Gotować 10 minut, dodać ocet i odstawić na 15 minut. Przecedzić przez sito. Do gorącego barszczu wsypać barszcz ekspresowy z torebki, wymieszać, dodać wywar z grzybów i połowę pokrojonych w paski grzybów. Doprawić pieprzem, solą i majerankiem.Przygotowanie farszu: 1 małą cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle, dodać drobno pokrojone pozostałe grzyby i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem, ostudzić.Wykonanie ciasta: z mąki i jajka zagnieść ciasto, cienko rozwałkować, pokroić na kwadraty 4x4 cm. Na każdym położyć farsz, złożyć po przekątnej i zlepić brzegi. Uszka wrzucać do wrzącej, osolonej wody, gdy wypłyną, wyjmować.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!WigiliaZupyZupy weg.Komentarze:Autor: bartek2149Data: 2011-12-23Zgadzam sie z tym, to jest profanacja. Dodawanie gotowych dodatkow psuje smak.Autor: PinokioData: 2010-12-23Wszystko ładnie, pięknie, ale ta potrawa kojarzy mi się z wigilią, a tu z kolei nie wyobrażam sobie żadnych barszczyków w proszku, veget i tym podobnych "ulepszaczy". Dla mnie to po prostu profanacja!Autor: ButterflyData: 2010-12-23Barszcz ekspresowy z torebki?? To nie jest przepis..Autor: hgfkmfkfjfhkData: 2010-12-22co to za farsz ; /Autor: marioData: 2010-12-18ale jaja: dodać barszcz z torebki Prawdziwy barszcz to kiszony barszcz, a to jest tylko wywarAutor: WilkuData: 2010-11-24W związku z marzeniew: uszka kupujemy w sklepie! xDAutor: LoraData: 2009-12-21Bardzo pyszne.Sprawdziłam.WAAAAAArto.Autor: kasiczkaData: 2009-08-07musze wypróbowac ten przepis,wygląda na łatwy w wykonaniu i na smaczna potrawke:)Autor: marzeniewData: 2009-04-28Ugotujemy. Najważniejsze że jest przepis na uszkaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: