ßßß
Cookit - przepis na Barszcz czerwony na wywarze grzybowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Barszcz czerwony na wywarze grzybowym
Składniki
Liść laurowy
Sól
Grzyby suszone
Burak
Cebula
Ocet
Ziele angielskie
Czosnek
Wykonanie
Na wigilijnym
stole
nie może zabraknąć tego właśnie barszczu. Zdjęcie niestety nie jest najlepsze, a niestety mam tylko jedno :( Polecam ten barszczyk serdecznie :)
Składniki:
suszone grzyby
leśne - 2-3 duże garści2-3 duże
buraki
cebula
ocet
ziele angielskie
czosnek
liść laurowy
sól
Sposób przygotowania:1.
Grzyby
ugotować w wodzie.2.
Buraki
obrać, zetrzeć na tarce, zalać wrzątkiem na 10 minut. Odcedzić
wywar
od
buraków
.3.Zagotować 2 litry
wody
z
przyprawami
i
cebulą
. Następnie dodać
wywar
z
grzybów
, a na koniec
wywar
z
buraków
. Dodać do smaku
ocet
, ewentualnie doprawić.SMACZNEGO :)
Źródło:
http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2011/12/barszcz-czerwony-na-wywarze-grzybowym.html
Przepisy powiązane
Ekspresowy barszcz czerwony
Buraczki w zalewie
DOMOWE BURACZKI W PYSZNEJ ODSŁONIE
kiszenie barszczu
Barszcz czerwony wg Magdy Gessler
Składniki powiązane (0)