ßßß Cookit - przepis na Barszcz czerwony na wywarze grzybowym

Barszcz czerwony na wywarze grzybowym

nazwa

Wykonanie

Na wigilijnym stole nie może zabraknąć tego właśnie barszczu. Zdjęcie niestety nie jest najlepsze, a niestety mam tylko jedno :( Polecam ten barszczyk serdecznie :)
Składniki:
suszone grzyby leśne - 2-3 duże garści
2-3 duże buraki
cebula
ocet
ziele angielskie
czosnek
liść laurowy
sól
Sposób przygotowania:
1. Grzyby ugotować w wodzie.
2. Buraki obrać, zetrzeć na tarce, zalać wrzątkiem na 10 minut. Odcedzić wywar od buraków.
3.Zagotować 2 litry wody z przyprawami i cebulą. Następnie dodać wywar z grzybów, a na koniec wywar z buraków. Dodać do smaku ocet, ewentualnie doprawić.
SMACZNEGO :)
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2011/12/barszcz-czerwony-na-wywarze-grzybowym.html