ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobarszcz czerwony ekspresowy 1 sztukgrzyby suszone 20 gramówcebula 1 sztukczosnek 4 ząbkiburaczki 3 sztukliść laurowy 1 sztukziele angielskie 3 ziarnaocet 1 łyżek stołowychmajeranek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, namoczone wcześniej grzyby ugotować. Cebulę i czosnek oczyścić. Obrane buraczki pokroić w słupki i zalać 1,5 l wody, dodać czosnek, cebulę, liść laurowy, ziele angielskie oraz sól do smaku. Gotować 10 minut, dodać ocet i odstawić na 15 minut. Przecedzić przez sito. Do gorącej zupy wsypać ekspresowy barszcz czerwony i wymieszać. Dodać wywar z grzybów i pokrojone w paski grzyby. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówWigiliaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: