ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobarszcz czerwony ekspresowy 2 sztukgrzyby suszone 100 gramówburaki czerwone 3 sztukcebula 1 sztukczosnek 4 ząbkiocet winny 1 łyżek stołowychmajeranek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, namoczone grzyby ugotować. Oczyszczone buraki pokroić w słupki i zalać 1,5 l wody, dodać oczyszczona cebulę oraz czosnek i delikatnie posolić. Gotować 10 minut, dodać ocet i odstawić na 15 minut. Przecedzić przez sito. Do gorącego wywaru wsypać barszcz czerwony w proszku, wymieszać i dodać wywar z grzybów i grzyby pokrojone w paseczki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Podawać z uszkami ozdobione kleksem śmietany.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówWigiliaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: