ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegoburaki 2 kilogramówgrzyby suszone 50 gramówczosnek 3 ząbkicytryna 1 sztukmajeranek 2 łyżek stołowychcukier 1 szczyptasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte buraki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zalać zimną wodą, tak by były przykryte, dodać opłukane suszone grzyby i zagotować. Ostudzić i odcedzić na sicie. Wywar grzybowy pozostawić. Buraki ponownie zalać zimną wodą (mniejszą ilością, tak żeby były zakryte) i ponownie zagotować. Ostudzić i odcedzić. Wygotowane buraki wyrzucić. Oba wywary połączyć. Przyprawić majerankiem, solą, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny i posiekanym czosnkiem. Podawać z uszkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWigiliaZupyZupy weg.Komentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30dobry, nie przesadzonyAutor: zbulwersowanaData: 2008-12-19 jak można WYRZUCAĆ buraki albo inne produkty spożywcze! marnotrastwo! nie można było użyć sformuowania: wyjąć?! eh....Autor: ibeataData: 2008-12-11polecam |:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: