Wykonanie
W tym roku
buraczki zrobiłam w zalewie są bardzo smaczne doskonałe jako przystawka do obiadu ,potraw
mięsnych i nie tylko .Polecam i zapraszam do wspólnego gotowania i pieczenia
Składniki ;5 kg
buraków ( ugotować )2 szklanki
cukru1 łyżka
soli1,5 szklanki
octu5 ziarenek
ziela angielskiego2
laurowe liście1 ząbek
czosnku4
cebule ( około 1/2 kg )1/2 l
wodyPrzygotowanie ;
Cebulę i
czosnek pokroić w drobną kostkę tak jak na
sałatkę jarzynowąWrzucić do garnka wlać
wodę i
ocet resztę składników (
przyprawy)Od zagotowania, gotować zalewę 5 minut
Buraczki zetrzeć na wiórki ,wlać zalewę dobrze wymieszać ,wkładać do słoików .Gotujemy-(15 minut od zagotowania )Smacznego !!!