ßßß Cookit - przepis na Sałatka kreteńska z fenkułem

Sałatka kreteńska z fenkułem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
fenkuł 2 sztuk
ogórek sałatkowy 1 sztuk
rzodkiewka 1 pęczek
cebula 1 sztuk
oliwki czarne 120 gramów
kapary 1 łyżek stołowych
margaryna jogurtowa 200 gramów
majonez 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
szczypiorek 1 porcja
pieprz biały według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotowane na twardo, obrane jajka pokroić na ósemki lub szóstki.
Oczyszczony fenkuł pokroić wzdłuż na cienkie paski. Oczyszczona cebule oraz umyty ogórek pokroić w plastry. Oczyszczone rzodkiewki tez pokroić w plasterki. Wszystkie warzywa wymieszać w dużej salaterce. Obłożyć cząstkami jajka, posypać kaparami oraz oliwkami i schłodzić.
Dressing: majonez wymieszać z jogurtem, doprawić sokiem cytrynowym, solą oraz pieprzem. Wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Tym sosem polać sałatkę i udekorować koperkiem. Podawać z pieczywem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Grecka
Potrawy z Jaj
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12679/Salatka-kretenska-z-fenkulem