ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukfenkuł 2 sztukogórek sałatkowy 1 sztukrzodkiewka 1 pęczekcebula 1 sztukoliwki czarne 120 gramówkapary 1 łyżek stołowychmargaryna jogurtowa 200 gramówmajonez 2 łyżek stołowychsok z cytryny 1 łyżek stołowychszczypiorek 1 porcjapieprz biały według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo, obrane jajka pokroić na ósemki lub szóstki.Oczyszczony fenkuł pokroić wzdłuż na cienkie paski. Oczyszczona cebule oraz umyty ogórek pokroić w plastry. Oczyszczone rzodkiewki tez pokroić w plasterki. Wszystkie warzywa wymieszać w dużej salaterce. Obłożyć cząstkami jajka, posypać kaparami oraz oliwkami i schłodzić.Dressing: majonez wymieszać z jogurtem, doprawić sokiem cytrynowym, solą oraz pieprzem. Wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Tym sosem polać sałatkę i udekorować koperkiem. Podawać z pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia GreckaPotrawy z JajSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: