Wykonanie
Pyszna, delikatna, świeża, bardzo chrupiąca
sałatka z
makaronem, świeżym
ogórkiem ,
rzodkiewką i
szynka konserwową. Moja Julcia w tym roku miała komunię, więc trzy tygodnie wyjęte z życia, na nic czasu nie było, ale za to zostało dużo fajnych przepisów, ta
sałatka jest jednym z nich.Składniki:50 dag
szynki konserwowej wieprzowej1 opakowanie 250g ugotowanego al dente drobnego
makaronu (u mnie kolanka)2-3 zielone
ogórki2 pęczki
rzodkiewki1 pęczek
szczypiorku ( u mnie
szczypior z
cebuli z mojego ogródka)1 puszka
kukurydzy1 słoiczek
majonezusól i
pieprzOgórki,
rzodkiewkę oraz
szynkę kroimy w grubą kostkę, wrzucamy do miski i dodajemy odcedzona
kukurydzę. Do Warzyw z
szynką dodajemy poszatkowany
szczypior, ugotowany
makaron oraz
majonez. Wszystko doprawiamy
solą i dużą ilością
pieprzu. Gotową
sałatkę schładzamy przez około 1 godzinę. Smacznego !!!