Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
sałata 1 sztuk
rzodkiewka 1 pęczek
jajka 4 sztuk
ogórki 1 sztuk
cebula 1 sztuk
szczypiorek 1 pęczek
olej 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowych
cukier 1 szczyptaWykonanie:
Jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać i pokroić na cząstki.
Sałatę opłukać i osączyć.
Rzodkiewki oczyścić,każdą pokroić na pół.
Ogórek i obraną
cebulę pokroić w cienkie talarki.
Szczypiorek opłukać i posiekać.Wymieszać
rzodkiewkę,
cebulę,
ogórek i
szczypiorek(część pozostawić do dekoracji).Na talerzykach rozłożyć liście
sałaty.Nałożyć na nie przygotowane warzywa oraz cząstki
jajek.Z podanych składników przygotować sos.Polać nim
sałatkę i posypać resztą
szczypiorku.Autor: krysia15Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajSałatkiWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: