ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegosałata 1 sztukrzodkiewka 1 pęczekjajka 4 sztukogórki 1 sztukcebula 1 sztukszczypiorek 1 pęczekolej 4 łyżek stołowychsok z cytryny 2 łyżek stołowychmusztarda 1 łyżek stołowychcukier 1 szczyptaWykonanie:Jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać i pokroić na cząstki.Sałatę opłukać i osączyć.Rzodkiewki oczyścić,każdą pokroić na pół.Ogórek i obraną cebulę pokroić w cienkie talarki.Szczypiorek opłukać i posiekać.Wymieszać rzodkiewkę,cebulę,ogórek i szczypiorek(część pozostawić do dekoracji).Na talerzykach rozłożyć liście sałaty.Nałożyć na nie przygotowane warzywa oraz cząstki jajek.Z podanych składników przygotować sos.Polać nim sałatkę i posypać resztą szczypiorku.Autor: krysia15Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajSałatkiWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: