Wykonanie
Poddaje się i przyznaję: Żrę trawę. Jest wiosna i trochę tego zielska narosło :)Do sałatki potrzebujemy:kilka listków
świeżego szpinakukilka listków
sałatyszczypior (ten gruby, zwany czasem
cebulką)kilka
rzodkiewekDo dressingu potrzebujemy:odrobinę
mleka roślinnego (może pół szklanki)2 łyżeczki
musztardykapkę
olejuPrzygotowanie jest dziecinnie proste:W
mleku roztrzepujemy
musztardę i dolewamy kapkę
oleju (ja to robię blenderem, ale zapewne można trzepaczką, myślę że energiczne rozmieszanie też wystarczy).
Zieleninę siekamy/targamy,
rzodkiewkę plasterkujemy. Wszystko razem mieszamy z dressingiem, czy bardziej po polsku- sosem na zimno.I to już wszystko.
Sałatkę wykorzystaliśmy z dwiema opcjami obiadowymi:Smacznego kochani połykacze!