ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopolędwiczka wieprzowa 500 gramówolej 2 łyżek stołowychrukola 300 gramówdymka 4 sztukogórek sałatkowy 250 gramówpapryczka chili 1 sztukpapryka czerwona 0,5 sztukimbir 40 gramówolej z awokado 4 łyżek stołowychsos sojowy 4 łyżek stołowycholej sezamowy 4 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso natrzeć solą oraz pieprzem i obsmażyć na oleju w brytfance. Wstawić do piekarnika na 8 minut, nagrzanego do 220 stopni. Ostudzone mięso pokroić w cienkie plasterki.Oczyszczoną rukolę osuszyć. Oczyszczone cebulki pokroić w piórka. Umyte ogórki porozcinać wzdłuż na pół, wydrążyć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w plasterki. Oczyszczoną chili drobno posiekać, a paprykę pociąć w paski. Wszystkie składniki wymieszać.Dressing: oczyszczony imbir pokroić w plasterki i włożyć do zagrzanego oleju awokado, zestawić z ognia i wymieszać z sosem sojowym. Mieszając, stopniowo dolewać olej sezamowy i zalać sałatkę.Uwagi:Polędwiczki wieprzowe można zastąpić filetem z kurczaka i przygotować tak jak polędwiczkę.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: