ßßß Cookit - przepis na Malinowa Filadelfia

Malinowa Filadelfia

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
maliny 200 gramów
cukier 150 gramów
masło 125 gramów
biszkopty 100 gramów
ciasteczka migdałowe 75 gramów
ciasteczka migdałowe 10 sztuk
listki żelatyny 9 sztuk
serek śmietankowy 400 gramów
jogurt naturalny 300 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
galaretka czerwona 1 sztuk
śmietana kremowa 400 gramów
Wykonanie:
Oczyszczone maliny posypać 50g cukru. Drobno pokruszyć biszkopty i 75g ciasteczek, można też zetrzeć na tarce i wymieszać z roztopionym masłem. Masą biszkoptową wyłożyć średniej wielości posmarowanej olejem tortownicę. Docisnąć rękoma i wstawić na 30 minut do lodówki.
Zmiksować maliny i przetrzeć przez sito. Żelatynę namoczyć, 3 listki odcisnąć i rozpuścić. Połączyć z musem malinowym. Utrzeć serek z jogurtem, 100g cukru oraz cukrem waniliowym. Odciśnięte 6 listków żelatyny, wymieszać z 4 łyżkami kremu serowego i połączyć z pozostałym kremem. Ubić 250g kremówki i tez połączyć z kremem.
Na spodzie ciasta rozsmarować 1/3 kremu, rozłożyć na nim połowę musu malinowego i wstawić na 10 minut do lodówki. Na tort wyłożyć 1/3 kremu oraz pozostałe maliny i ponownie wstawić na 10 minut do lodówki. Rozsmarować resztę kremu serowego i schłodzić.
W 1,5 szklanki wrzącej wody rozpuścić galaretkę, ostudzić. Tężejącą wylać na tort i wstawić na 3 godziny do lodówki. Ubić 150g kremówki, przełożyć do szprycy i udekorować nią oraz ciasteczkami tort.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12574/Malinowa-Filadelfia