ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomaliny 200 gramówcukier 150 gramówmasło 125 gramówbiszkopty 100 gramówciasteczka migdałowe 75 gramówciasteczka migdałowe 10 sztuklistki żelatyny 9 sztukserek śmietankowy 400 gramówjogurt naturalny 300 gramówcukier waniliowy 1 sztukgalaretka czerwona 1 sztukśmietana kremowa 400 gramówWykonanie:Oczyszczone maliny posypać 50g cukru. Drobno pokruszyć biszkopty i 75g ciasteczek, można też zetrzeć na tarce i wymieszać z roztopionym masłem. Masą biszkoptową wyłożyć średniej wielości posmarowanej olejem tortownicę. Docisnąć rękoma i wstawić na 30 minut do lodówki.Zmiksować maliny i przetrzeć przez sito. Żelatynę namoczyć, 3 listki odcisnąć i rozpuścić. Połączyć z musem malinowym. Utrzeć serek z jogurtem, 100g cukru oraz cukrem waniliowym. Odciśnięte 6 listków żelatyny, wymieszać z 4 łyżkami kremu serowego i połączyć z pozostałym kremem. Ubić 250g kremówki i tez połączyć z kremem.Na spodzie ciasta rozsmarować 1/3 kremu, rozłożyć na nim połowę musu malinowego i wstawić na 10 minut do lodówki. Na tort wyłożyć 1/3 kremu oraz pozostałe maliny i ponownie wstawić na 10 minut do lodówki. Rozsmarować resztę kremu serowego i schłodzić.W 1,5 szklanki wrzącej wody rozpuścić galaretkę, ostudzić. Tężejącą wylać na tort i wstawić na 3 godziny do lodówki. Ubić 150g kremówki, przełożyć do szprycy i udekorować nią oraz ciasteczkami tort.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: