ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 75 gramówbiszkopty 100 gramówwiórki kokosowe 50 gramówlistki żelatyny 4 sztukmaliny 350 gramówcukier 125 gramówcukier 1 łyżek stołowychlimonka 1 sztuktwaróg 400 gramówserek śmietankowy 500 gramówśmietana kremowa 300 gramówmelisa 2 gałązkiWykonanie:Roztopione masło przestudzić. Biszkopty pokruszyć w woreczku wałkiem. Do masła dodać wiórki kokosowe oraz pokruszone biszkopty i zagnieść. Tortownicę średniej wielkości posmarować olejem i wyłożyć na nią masę, schłodzić w lodówce.Namoczyć żelatynę. Oczyszczone 250g malin zmiksować z 1 łyżką cukru i przetrzeć przez sito. Odłożyć 5 łyżek do dekoracji. Z wyszorowanej limonki zetrzeć skórkę i wycisnąć sok.Utrzeć serek, twarożek, sok z limonki, zmiksowane maliny oraz 125g cukru. Odciśniętą żelatynę rozpuścić i połączyć z 3 łyżkami kremu serowego, a potem połączyć z resztą masy i schłodzić. Ubić 200g kremówki i dodać do tężejącego kremu. Wyłożyć na biszkoptowy spód i wstawić na 3 godziny do lodówki.Ubić 100g śmietany, przełożyć do szprycy i udekorować tort kleksami ze śmietany oraz pozostałymi zmiksowanymi owocami i całymi malinami, a także listkami melisy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: