Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 75 gramów
biszkopty 100 gramów
wiórki kokosowe 50 gramówlistki
żelatyny 4 sztuk
maliny 350 gramów
cukier 125 gramów
cukier 1 łyżek stołowych
limonka 1 sztuk
twaróg 400 gramów
serek śmietankowy 500 gramów
śmietana kremowa 300 gramów
melisa 2 gałązkiWykonanie:Roztopione
masło przestudzić.
Biszkopty pokruszyć w woreczku wałkiem. Do
masła dodać
wiórki kokosowe oraz pokruszone
biszkopty i zagnieść. Tortownicę średniej wielkości posmarować
olejem i wyłożyć na nią masę, schłodzić w lodówce.Namoczyć
żelatynę. Oczyszczone 250g
malin zmiksować z 1 łyżką
cukru i przetrzeć przez sito. Odłożyć 5 łyżek do dekoracji. Z wyszorowanej
limonki zetrzeć skórkę i wycisnąć sok.Utrzeć
serek,
twarożek,
sok z limonki, zmiksowane
maliny oraz 125g
cukru. Odciśniętą
żelatynę rozpuścić i połączyć z 3 łyżkami kremu
serowego, a
potem połączyć z resztą masy i schłodzić. Ubić 200g kremówki i dodać do tężejącego kremu. Wyłożyć na
biszkoptowy spód i wstawić na 3 godziny do lodówki.Ubić 100g
śmietany, przełożyć do szprycy i udekorować tort kleksami ze
śmietany oraz pozostałymi zmiksowanymi
owocami i całymi
malinami, a także listkami
melisy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: