ßßß
W sam raz na ostatki, ciasto grzechu warte. Bardzo szybkie, bez pieczenia. Jeszcze zdążycie je zrobić na wieczorną posiadówkę. Polecam! Nawet osoby na diecie poległySkładniki1 paczka biszkoptów1 paczka herbatników zbożowychmasa serowa0,5l śmietany 30%8 łyżek cukru0,5kg twarogu1 puszka brzoskwiń7 łyżeczek żelatyny0,5 szkl gorącej wodymasa budyniowa2 budynie śmietankowe6 łyżek cukru3 szkl mleka1 margarynaposypka2 łyżki masła1 łyżka cukru15 dag wiórków kokosowychSposób przygotowaniaKrok 1Blachę wyłożyć biszkoptami. Skropić je syropem z brzoskwiń. Lekko!Krok 2Ubić śmietanę z cukrem. Dodać twarożek i miksować. Dodać pokrojone w kawałki brzoskwinie. Na koniec wlać żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie. Szybko przełożyć masę na biszkopty.Krok 3Położyć warstwę herbatników. Skropić je syropem z brzoskwiń,Krok 4Ugotować 2 budynie z cukrem na 3 szkl mleka. Ostudzić. Dodać margarynę. Wyłożyć masę na herbatniki.Krok 5Rozgrzać na patelni 2 łyżki masła. Dodać łyżkę cukru. Podsmażyć wiórki aż do uzyskania złocistego koloru. Posypać ciasto.