ßßß
            
        
Herbatniki ( w moim przypadku rich tea fingers) 250gMasa serowo-śmietanowa:500 ml śmietanki kremówkipuszka brzoskwińżelatyna 3-4 łyżki500 g twarogu mielonego ( ja dodaję serki typu Philadelphia)8 łyżek cukruKrem budyniowy500ml mleka1 budyń waniliowy1 łyżka mąki pszennej0.5 szklanki cukru250g masłaWiórki kokosowe:150g wiórków kokosowychpół kostki masła1 łyżka cukruPrzygotowanie:Herbatniki układamy na spodzie blaszki.Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki ciepłej wody i studzimy.Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i ostudzoną żelatynę, całość dokładnie mieszamy.Brzoskiwnie kroimy w kostkę i dodajemy do masy, mieszamy.Na herbatniki wykładamy masę serowo- śmietanową. Na to kładziemy kolejną warstwę herbatników.Z 500ml mleka odlewamy ok pół szklanki, do reszty dodajemy cukier i zagotowujemy. Do pół szklanki mleka wsypujemy mąkę pszenną i dokładnie mieszamy, następnie dodajemy proszek budyniowy, mieszamy. Całość wlewamy do gotującego mleka. Dokładnie mieszamy aż budyń będzie gęsty.StudzimyMasło ucieramy na puch, zmniejszamy obroty do minimum i dodajemy do niego po 1 łyżce ostudzonego budyniu. Gotowy krem budyniowy nakładamy na warstwę herbatników.Pół kostki masła rozpuszczamy w rondlu, dodajemy łyżkę cukru i wiórki kokosowe. Przyrumieniamy. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia aby nie rozpuściły masy budyniowej. Posypujemy nimi ciasto.Smacznego :)