ßßß
            
        
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokawa rozpuszczalna espresso 4 łyżek stołowychkakao 1 łyżek stołowychmasło 125 gramówcukier 100 gramówbiszkopty 200 gramówżelatyna 8 łyżek deserowychcukierki czekoladowe 125 gramówcukier waniliowy 1 sztukśmietana kremowa 500 gramówtwaróg 600 gramówWykonanie:Wymieszana kawę z kakaem zalać 4 łyżkami gorącej wody i wymieszać. Pokruszone biszkopty wymieszać z rozpuszczonym masłem. Olejem posmarować spód tortownicy i wyłożyć masą biszkoptową, schłodzić.100g cukierków posiekać. Twaróg utrzeć z espresso, cukrem, cukrem waniliowym oraz cukierkami. W letniej wodzie rozpuścić żelatynę i połączyć z niewielką ilością kremu serowego, a potem wymieszać z pozostałym kremem. Ubić 300g kremówki i dodać do kremu. Masę rozsmarować na cieście i wstawić na 60 minut do lodówki.Ubić 200g kremówki i udekorować nią ciasto, schłodzić. Oprószyć 25g posiekanymi cukierkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: