ßßß
            
        
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 200 gramówbiszkopty podłużne 44 sztuktruskawki 500 gramówlistki żelatyny 3 sztukserek mascarpone 500 gramówtwarożek 500 gramówcukier 100 gramówcukier waniliowy 2 sztukśmietana kremowa 200 gramówkakao według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Wałkiem rozgnieść w woreczku 24 biszkopty i zagnieść z roztopionym, ostudzonym masłem. Spód średniej tortownicy posmarowanej olejem wyłożyć masą i wstawić na 15 minut do lodówki.Oczyszczonych 8 truskawek odłożyć, a resztę ułożyć na spodzie ciasta, szpicami do góry.Żelatynę namoczyć. 6 biszkoptów pokroić na małe kawałki. Oba serki utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Odciśniętą żelatynę rozpuścić, wymieszać z 2 łyżkami kremu i dodać do pozostałego kremu, schłodzić. Ubić śmietanę z cukrem waniliowym i razem z pokrojonymi biszkoptami dodać do tężejącej masy serowej. Na truskawki w tortownicy wyłożyć krem, wyrównać i wstawić na 3 godziny do lodówki.Zdjąć obręcz tortownicy. Na pół przełamać 14 biszkoptów i ułożyć równo wokół brzegów tortu, lekko docisnąć. Wierzch tortu posypać obficie kakao i udekorować pozostałymi, przekrojonymi truskawkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: