ßßß
            
        
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoczekolada gorzka 50 gramówmasło 100 gramówjajka 3 sztukcukier 300 gramówcukier 1 łyżek stołowychsól 1 szczyptaserek homogenizowany 500 gramówkakao 1 łyżek stołowychmąka tortowa 150 gramówtwarożek 250 gramówlistki żelatyny 5 sztuktruskawki 1 kilogramówśmietana kremowa 200 gramówWykonanie:W kąpieli wodnej rozpuścić połamana czekoladę. Utrzeć jajka z 250g cukru i sola, dodać masę czekoladową oraz kakao. Wymieszać z przesianą mąką. Przełożyć ciasto do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 30 minut w 175 stopniach, ostudzić.Oczyszczonych 100g truskawek zmiksować z łyżką cukru, kilka odłożyć do dekoracji, a pozostałe ułożyć na spodzie ciasta szpicami do góry. Rozpuszczony 1 listek żelatyny wymieszać z owocami zmiksowanymi. Utrzeć serek oraz twarożek z 50g cukru. Rozpuszczone 4 listki żelatyny połączyć z masą serową. Ubić kremówkę i wymieszać z masa. Rozłożyć krem serowy na truskawkach, a na nim umieścić mus truskawkowy i rozetrzeć widelcem w zygzaki. Wstawić na 60 minut do lodówki. Udekorować truskawkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: