Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
masło 125 gramów
cukier 225 gramów
cukier waniliowy 2 sztuk
jajka 5 sztuk
sól 1 szczypta
czekolada gorzka 200 gramów
ser mielony 200 gramów
ser śmietankowy 400 gramów
budyń waniliowy 1 sztuk
śmietana kremowa 125 gramów
cukier puder według uznania
kakao według uznaniaWykonanie:Z przesianej
mąki,
masła, 75g
cukru,
cukru waniliowego, 1
jajka, i
soli zagnieść gładkie ciasto, zawinąć w folie i wstawić na 30 minut do lodówki. Niewielka ilość ciasta odjąć i pozostawić w lodówce, a resztę rozwałkować i wylepić nim dno i brzegi średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Spód po nakłuwać widelcem i schłodzić.
Czekoladę zetrzeć na tarce. Utrzeć 150g
cukru z
jajkami oraz 1
cukrem waniliowym, dodając stopniowo
twaróg,
serek śmietankowy oraz
budyń, dodać
czekoladę. Masę wyłożyć na ciasto. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach, ostudzić. Pozostałe ciasto rozwałkować. Foremką wyciąć 8-12 kwiatków. Przełożyć je na wyścielona papierem blachę i piec w tej samej temperaturze ok. 8 minut.
Ciastka oprószyć
kakao i
cukrem pudrem. Schłodzoną
śmietanę ubić, przełożyć do szprycy i wycisnąć na cieście ozdobne kleksy. Ułożyć na nich upieczone
ciasteczka.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: