ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 250 gramówmasło 125 gramówcukier 225 gramówcukier waniliowy 2 sztukjajka 5 sztuksól 1 szczyptaczekolada gorzka 200 gramówser mielony 200 gramówser śmietankowy 400 gramówbudyń waniliowy 1 sztukśmietana kremowa 125 gramówcukier puder według uznaniakakao według uznaniaWykonanie:Z przesianej mąki, masła, 75g cukru, cukru waniliowego, 1 jajka, i soli zagnieść gładkie ciasto, zawinąć w folie i wstawić na 30 minut do lodówki. Niewielka ilość ciasta odjąć i pozostawić w lodówce, a resztę rozwałkować i wylepić nim dno i brzegi średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Spód po nakłuwać widelcem i schłodzić. Czekoladę zetrzeć na tarce. Utrzeć 150g cukru z jajkami oraz 1 cukrem waniliowym, dodając stopniowo twaróg, serek śmietankowy oraz budyń, dodać czekoladę. Masę wyłożyć na ciasto. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach, ostudzić. Pozostałe ciasto rozwałkować. Foremką wyciąć 8-12 kwiatków. Przełożyć je na wyścielona papierem blachę i piec w tej samej temperaturze ok. 8 minut. Ciastka oprószyć kakao i cukrem pudrem. Schłodzoną śmietanę ubić, przełożyć do szprycy i wycisnąć na cieście ozdobne kleksy. Ułożyć na nich upieczone ciasteczka.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: