ßßß
            
        
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 150 gramówcukier 125 gramówwafle suche 200 gramówtwarożek 1 kilogramówserek mascarpone 500 gramówśmietana kremowa 300 gramówlistki żelatyny 6 sztuktruskawki 350 gramówczekolada gorzka 100 gramówkako 1 łyżek stołowychrurki waflowe według uznaniaWykonanie:Pokruszone wafle wymieszać z roztopionym masłem. Masa wyłożyć średniej wielkości tortownicę posmarowana olejem i wstawić na 30 minut do lodówki.Utrzeć twaróg z mascarpone i cukrem. Podzielić krem na 3 równe części. Ubić 150g kremówki i schłodzić. Namoczyć żelatynę. 250g oczyszczonych truskawek zmiksować i połączyć z 1/3 kremu. Odciśnięte 3 listki żelatyny rozpuścić i wymieszać z masą truskawkową.. Do kremu dodać 1/3 ubitej śmietany. Rozsmarować krem na waflowym spodzie i wstawić na 30 minut do lodówki.Odciśnięte, rozpuszczone 2 listki żelatyny wymieszać z drugą częścią kremu. Wymieszać z 1/3 ubitej śmietany i rozsmarować na kremie truskawkowym. Ponownie wstawić na 30 minut do lodówki. Połamana czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i razem z kakao dodać do pozostałej części kremu. Odcisnąć, rozpuścić resztę żelatyny, połączyć z kremem i pozostałą śmietaną. Masę rozsmarować na białym kremie i chłodzić 2 godziny.Ubić 150g kremówki i udekorować tort bitą śmietana, oraz truskawkami i rurkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: