Wykonanie
            Dzisiaj pomysł na szybkie tiramisu o smaku 
smietanowo-
truskawkowym. Deser, ciasto smaczne. lekkie i niecodzienne, polecam.

KREM:3 
żółtka1/2 szklanki 
cukru250 g 
serka mascarpone400 ml 
śmietany 30 %1/2 opakowania podłużnych, słodkich 
biszkoptów300 g świeżych 
truskawek (ewentualnie mrożonych)2 łyżki 
żelatyny rozpuszczone w 1/4 szklanki ciepłej 
wodyszklanka zimnego 
kakaoDODATKOWO :folia spożywczaodrobina zmielonych 
truskawek do polaniaszklana miskaPRZYGOTOWANIE :
Żółtka ubijamy z 
cukrem na puch, dodajemy 
serek mascarpone i ubitą na sztywno 
śmietanę, mieszamy.
Truskawki dokładnie rozgniatamy (możemy dodatkowo je posłodzić) i dokładamy do masy śmietanowej. Mieszając, energicznie mikserem wlewamy rozpuszczoną 
żelatynę.Mus odkładamy do lodówki.W tym czasie przygotowujemy naczynie do tiramisu, u mnie dwie, nieduże szklane miski, może to być np.wąska forma do pieczenia, wykładamy je folią spożywczą.
Mleko wlewamy do głębokiego talerza, maczamy w nim 
biszkopty i układamy na dno naczynia, na to wylewamy część masy i znowu 
biszkopty.Wychodzą dwie warstwy. Tiramisu odkładamy do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej zostawić deser na noc.Na duży talerz wykładamy tiramisu odwracając miskę do góry dnem, ściągamy folię.Wierzch polewamy odrobiną zmielonych 
truskawek.Deser podajemy zimny.Smacznego.

