ßßß
            
        
Składniki:ok. 10 herbatników (u mnie z czekoladą)100 g gorzkiej czekolady100 g mlecznej czekolady100 g białej czekolady500 g twarogu z wiaderka, twarożku śmietankowego, serka Philadelphia lub Quark300 g słodkiej śmietany 30 - 36% (u mnie double cream)3 łyżeczki żelatyny100 g cukru2 łyżeczki cukru waniliowegododatkowo trochę czekolady do polaniaTwaróg utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę namocz w 6 łyżkach zimnej wody. Czekolady rozpuść pojedynczo w kąpieli wodnej.Ubij śmietanę.Gdy żelatyna napęcznieje, podgrzej ją, ciągle mieszając, aż się rozpuści (ja na chwilkę wstawiłam do mikrofalówki), a następnie wymieszaj z twarogiem.*Aby zapobiec powstaniu grudek dodaj najpierw kilka łyżek twarogu do żelatyny, dokładnie wymieszaj, a potem dodaj do reszty twarogu.*
Podziel ser na trzy części. Do każdej dodaj po rozpuszczonej czekoladzie, a następnie po 1/3 ubitej śmietany i delikatnie wymieszaj.
Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Wlej do formy najpierw masę z gorzką czekoladą, kolejno mleczną i na koniec białą. Na górze ułóż herbatniki.
Wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Po tym czasie wyciągnij z formy odwracając do góry nogami. Ściągnij papier i polej czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej.
źródło: Sernik Trójczekoladowy