Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
biszkopty podłużne 250 gramów
masło 125 gramów
żelatyna 6 łyżek deserowych
kawa cappuccino 3 łyżek stołowych
twarożek 250 gramów
serek maskarpone 250 gramów
cukier puder 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
śmietana kremówka 300 mililitrówmarcepan 100 gramów
cukier puder według uznaniafarba spożywcza zielona według uznaniaperełki spozywcze białe według uznania
śmietana kremowa 100 mililitrówziarnka
kawy z
czekolady według uznaniawiórki
czekoladowe białe i ciemne według uznaniaWykonanie:15
biszkoptów przekroić w poprzek na pół, a resztę pokruszyć. Stopione
masło wymieszać z pokruszonymi
biszkoptami. Masę przełożyć do średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać.
Biszkopty ułożyć wokół formy, wypukłą częścią na zewnątrz i wstawić do lodówki.
Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej
wody i ostudzić.
Kawę wymieszać w niewielkiej ilości
wody, żeby się całkiem rozpuściła.
Twarożek wymieszać z
serkiem i
cukrem pudrem oraz
cukrem waniliowym, dodać
kawę i wymieszać. Schłodzoną
śmietanę ubić. Z masą
serową wymieszać ostudzona
żelatynę. Ubita
śmietanę połączyć z kremem i przełożyć na przygotowany spód do tortownicy.Marcepan zagnieść z niewielka ilością
cukru pudru i farbą spożywczą. Rozwałkować i wykroić choinki i posypać je białymi perełkami. Ubić 100ml schłodzonej
śmietany i przełożyć do szprycy do dekoracji. Tort udekorować choinkami, gwiazdkami ze
śmietany, ziarnkami
czekolady oraz wiórkami czekoladowymi. Schłodzić w lodówce.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: