ßßß
            
        
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobiszkopty podłużne 250 gramówmasło 125 gramówżelatyna 6 łyżek deserowychkawa cappuccino 3 łyżek stołowychtwarożek 250 gramówserek maskarpone 250 gramówcukier puder 100 gramówcukier waniliowy 1 sztukśmietana kremówka 300 mililitrówmarcepan 100 gramówcukier puder według uznaniafarba spożywcza zielona według uznaniaperełki spozywcze białe według uznaniaśmietana kremowa 100 mililitrówziarnka kawy z czekolady według uznaniawiórki czekoladowe białe i ciemne według uznaniaWykonanie:15 biszkoptów przekroić w poprzek na pół, a resztę pokruszyć. Stopione masło wymieszać z pokruszonymi biszkoptami. Masę przełożyć do średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać. Biszkopty ułożyć wokół formy, wypukłą częścią na zewnątrz i wstawić do lodówki.Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody i ostudzić. Kawę wymieszać w niewielkiej ilości wody, żeby się całkiem rozpuściła. Twarożek wymieszać z serkiem i cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym, dodać kawę i wymieszać. Schłodzoną śmietanę ubić. Z masą serową wymieszać ostudzona żelatynę. Ubita śmietanę połączyć z kremem i przełożyć na przygotowany spód do tortownicy.Marcepan zagnieść z niewielka ilością cukru pudru i farbą spożywczą. Rozwałkować i wykroić choinki i posypać je białymi perełkami. Ubić 100ml schłodzonej śmietany i przełożyć do szprycy do dekoracji. Tort udekorować choinkami, gwiazdkami ze śmietany, ziarnkami czekolady oraz wiórkami czekoladowymi. Schłodzić w lodówce.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: