Wykonanie
            Jej! Jak ja uwielbiam serniki! Od zawsze. Zwykle na moim 
stole pojawia się sernik z 
brzoskwiniami, ale tym razem zabroniono mi go upiec, gdyż mojej rodzince się już przyjadł. Jednak nie dopuściłam do całkowitej rezygnacji z sernika na święta i odnalazłam u mamy przepis na sernik na biszkoptach . Jak stwierdziła moja ciocia jest to wersja dla leniwych, bo nie trzeba piec 
spodu. Jak dla mnie jest pyszny, pulchniutki i delikatny. Sernik na biszkoptach po prostu rozpływa się w ustach.

Składniki:1 kg 
sera swojskiego, bądź 
sera w wiaderku (polecam ten niebieski z biedronki)0,5 litra 
śmietany słodkiej 12%, gdy 
ser ma rzadką konsystencję dodajemy jej mniej1,5 szklanki 
cukru8 jaj
aromat cytrynowy2 budynie 
śmietankowe bez 
cukrubiszkoptyUbić pianę z 
białek, dodać 
cukier, ubić. Zmielić 
ser, lub kupić gotowy. Dodać 
śmietanę, 
żółtka, budynie i aromat. Wymieszać dokładnie. Dodać pianę z 
białek. Delikatnie wymieszać. W wyłożonej papierem formie ułożyć 
biszkopty, wylać masę 
serową. Piec 1 godzinę w 180 stopniach do zrumienienia wierzchu.