Wykonanie
Tort jest bardzo słodki. Idealny na kinderbale - dzieciom będzie bardzo smakował.Aby był mniej słodki, można dać mniej
cukru lub zrezygnować z wyjątkowo słodkiej masy krówkowej.Tort był prezentem na imieniny M. Fantazja przy ozdabianiu trochę mnie poniosła.Mój następny tort będzie z
białym biszkoptem, a do
śmietanki dodam
kakao. Można również dodać
owoce,
orzechy,
bakalie i właściwie wszystko czego dusza zapragnie.
Czas przygotowania : ok 30 minSkładniki :- ciemny
biszkopt (można zrobić samemu, lub tak jak ja - kupić gotowy)- 400ml
śmietanki do ubijania- 1 opakowanie
serka mascarpone- 3 łyżki
cukru- gotowa masa krówkowa-
kawa Inka (można również użyć innej)1. Ubij
śmietankę z
cukrem.2. Dodaj
serek mascarpone i wymieszaj.3.
Biszkopt nasącz
kawą.4. Na pierwszy płat
biszkopta nałóż połowę masy krówkowej, a następnie trochę mniej niż połowę
śmietanki z
serkiem (zostaw sobie masę ze
śmietanki na posmarowanie wierzchu i
boków tortu)5. Przyłóż kolejnym płatem i powtórz czynność 3 i 4.6. Ostatni płat nasącz
kawą, posmaruj go cienką warstwą masy ze
śmietanki i
serka.7. Nałóż masę również na boki
tortu.8. Całość przyozdób według własnej fantazji.