Zostałam w końcu poinstruowana przez swoja siostrę jak zrobić najlepsze tiramisu w okolicy :]opakowanie podłużnych biszkoptów do tiramisuserekmascarpone2 jajka ( wcześniej sparzone )szczypta cukru waniliowegomała śmietanka do deserów3 łyżeczki cukrufiliżanka mocno zaparzonej(sypanej) kawy3/4 filiżanki likieru kawowego lub sheridan'sakakao do posypaniaParzymy kawę, kiedy ostygnie dodajemy do niej likier, dokładnie mieszamy.Na dnie naczynia układamy ściśle biszkopty, zalewamy kawą i likierem do wchłonięcia.Schłodzoną uprzednio śmietankę ubijamy trzepaczką lub w mikserze aż do stałej piany.Serekmascarpone mieszamy z jajkami i dodajemy do śmietanki, dodajemy cukier i dokladnie mieszamy. Kładziemy na biszkopty i posypujemy kakao. Chłodzimy w lodówce około 1h !XoXo K!