ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 6 sztukserek mascarpone 400 gramówbiszkopty podłużne 2 sztuknapar mocnej kawy 1 szklaneklikier amaretto 100 mililitrówcukier waniliowy 6 łyżek stołowychkakao według uznaniaWykonanie:Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym na puszystą masę i wymieszać z serkiem. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową.Zimna kawę wymieszać z likierem, zanurzać w niej na chwilę biszkopty. Na dnie żaroodpornego naczynia ułożyć warstwę biszkoptów, posmarować ją połową masy serowej i przez sitko gęsto posypać kakao. Ułożyć 2 warstwę biszkoptów i rozsmarować resztę masy serowej. Posypać ja dokładnie kakao. Deser wstawić do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem posypać jeszcze jedna warstwą kakao lub starta gorzką czekoladą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: