Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
serek mascarpone 400 gramów
biszkopty podłużne 2 sztuknapar mocnej
kawy 1 szklanek
likier amaretto 100 mililitrów
cukier waniliowy 6 łyżek stołowych
kakao według uznaniaWykonanie:
Żółtka utrzeć z
cukrem waniliowym na puszystą masę i wymieszać z
serkiem.
Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą
serową.Zimna
kawę wymieszać z
likierem, zanurzać w niej na chwilę
biszkopty. Na dnie żaroodpornego naczynia ułożyć warstwę
biszkoptów, posmarować ją połową masy serowej i przez sitko gęsto posypać
kakao. Ułożyć 2 warstwę
biszkoptów i rozsmarować resztę masy serowej. Posypać ja dokładnie
kakao. Deser wstawić do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem posypać jeszcze jedna warstwą
kakao lub starta
gorzką czekoladą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: