ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegośmietana kremowa 250 gramówserek mascarpone 250 gramównapar mocnej kawy 3 szklaneklikier amaretto 0,5 szklanekjajka 2 sztukcukier 3 łyżek stołowychpaluszki biszkoptowe duże 16 sztukkakao 3 łyżek stołowychWykonanie:Ze szczyptą cukru ubić schłodzoną śmietanę. Z pozostałym cukrem ubić nad parą żółtka na gęsty, jasny krem. Wlać połowę likieru, dodać serek oraz ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać. Białka ubić na sztywna piane i ostrożnie połączyć z kremem. resztę likieru wymieszać z zimnym naparem kawy. połowę biszkoptów kolejno szybko zanurzać w mieszance kawowej, lekko osaczyć i układać wzdłuż, pojedynczo na dnie płaskiego głębokiego naczynia. Biszkopty posmarować połową kremu. Podobnie nasączyć pozostałe biszkopty i ułożyć z nich drugą warstwę. Przykryć ja pozostałym kremem i wygładzić powierzchnię. Całość oprószyć przez sito gruba warstwą ciemnego kakao. Deser szczelnie owinąć folią i wstawić do lodówki na 4 godziny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: