Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śmietana kremowa 250 gramów
serek mascarpone 250 gramównapar mocnej
kawy 3 szklanek
likier amaretto 0,5 szklanek
jajka 2 sztuk
cukier 3 łyżek stołowychpaluszki
biszkoptowe duże 16 sztuk
kakao 3 łyżek stołowychWykonanie:Ze szczyptą
cukru ubić schłodzoną
śmietanę. Z pozostałym
cukrem ubić nad parą
żółtka na gęsty, jasny krem. Wlać połowę
likieru, dodać
serek oraz ubitą
śmietanę i delikatnie wymieszać.
Białka ubić na sztywna piane i ostrożnie połączyć z kremem. resztę
likieru wymieszać z zimnym naparem
kawy. połowę
biszkoptów kolejno szybko zanurzać w mieszance kawowej, lekko osaczyć i układać wzdłuż, pojedynczo na dnie płaskiego głębokiego naczynia.
Biszkopty posmarować połową kremu. Podobnie nasączyć pozostałe
biszkopty i ułożyć z nich drugą warstwę. Przykryć ja pozostałym kremem i wygładzić powierzchnię. Całość oprószyć przez sito gruba warstwą ciemnego
kakao. Deser szczelnie owinąć folią i wstawić do lodówki na 4 godziny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: