Tona chusteczek.Katar. Kaszel.I mnóstwo nauki.Tiramisu2 opakowania podłużnych biszkoptów500 gram mascarpone4 jajka5 łyżek cukruszczypta soliszklanka mocnej kawykieliszek amarettokakaoDo ostudzonej kawy dodać amaretto.Oddzielić białka od żółtek.Żółtka z 3 łyżkami cukru zmiksować na puszystą masę (można na parze).Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.Do piany stopniowo dodawać pozostały cukier, czyli 2 łyżki i ubijać.Do żółtek dodać mascarpone, chwilę zmiksować na niewielkich obrotach miksera (aby nie przebić), potem delikatnie łyżką wymieszać.Dodać do masy ubitą pianę i łyżką całość wymieszać.Połowę biszkoptów namoczyć w kawie z likierem i układać na dnie naczynia.Na biszkopty wyłożyć połowę masy mascarpone i oprószyć ją kakao.Powtórzyć czynność z nakładaniem namoczonych biszkoptów i masy.Włożyć do lodówki na kilka godzin.Przed podaniem wierzch oprószyć kakao.