ßßß
200 g śmietanki60 g cukru waniliowego (około 2 torebek)100 g cukru250 g twarogu250 g sera mascarpone200 g biszkoptów ( około 35 sztuk)250 ml zimnej kawy espresso125 ml likier kawowegokakao do posypaniaMascarpone mieszamy z twarogiem i cukrem.Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym, porcjami dodajemy do masy twarogowej, ostrożnie mieszamy.
Spód płaskiego, szklanego naczynia wykładamy połową biszkoptów. Kawę mieszamy z likierem, połową mieszanki polewamy biszkopty (odczekaj chwilkę by mieszanka wsiąkła w biszkopty) Rozsmarowujemy na nich połowę masy mascarpone. Przykrywamy pozotałymi biszkoptami, lekko przyciskamy, polewamy pozostałą kawą z likierem. Smarujemy pozostałą masą mascarpone.wstawiamy na noc do lodówki ( co najmniej na 3 godz.).
Przed podaniem tiramisu oprószyć kakao.