Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 0,5 kostek
herbatniki 350 gramów
ser mielony 1,5 kilogramów
cukier 2 szklanek
jajka 5 sztuk
budyń migdałowy 2 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier 0,5 szklanek
masło 2 łyżek stołowych
śmietanka słodka 0,3 szklanek
migdały 200 gramów
ciasteczka drobne według uznaniaWykonanie:Rozpuścić pół szklanki
masła i ostudzić.
Herbatniki drobno pokruszyć i wymieszać z
masłem. Masę równomiernie rozsmarować na blasze o wymiarach 20x30 cm, wyścielonej papierem do pieczenia.
Ser utrzeć z 2 szklankami
cukru oraz
cukrem waniliowym, dodając po
jajku, a na końcu wymieszać z proszkiem budyniowym. Wyłożyć masę
serową na spód z
herbatników. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach, wystudzić.Masa karmelowa: na patelnię wsypać pół szklanki
cukru, wlać 5 łyżek
wody, mieszając, ugotować gęsty, złoty karmel. dodać ubitą na sztywno
śmietankę i 2 łyżki
masła. Mieszać, aż składniki się połączą.Sparzone
migdały obrać z łupin i zostawić w całości lub grubo posiekać. Wsypać do masy karmelowej, wymieszać i udekorować sernik. Na wierzchu położyć kilka drobnych
ciasteczek, najlepiej
migdałowych.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: