ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 0,5 kostekherbatniki 350 gramówser mielony 1,5 kilogramówcukier 2 szklanekjajka 5 sztukbudyń migdałowy 2 sztukcukier waniliowy 1 sztukcukier 0,5 szklanekmasło 2 łyżek stołowychśmietanka słodka 0,3 szklanekmigdały 200 gramówciasteczka drobne według uznaniaWykonanie:Rozpuścić pół szklanki masła i ostudzić. Herbatniki drobno pokruszyć i wymieszać z masłem. Masę równomiernie rozsmarować na blasze o wymiarach 20x30 cm, wyścielonej papierem do pieczenia.Ser utrzeć z 2 szklankami cukru oraz cukrem waniliowym, dodając po jajku, a na końcu wymieszać z proszkiem budyniowym. Wyłożyć masę serową na spód z herbatników. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach, wystudzić.Masa karmelowa: na patelnię wsypać pół szklanki cukru, wlać 5 łyżek wody, mieszając, ugotować gęsty, złoty karmel. dodać ubitą na sztywno śmietankę i 2 łyżki masła. Mieszać, aż składniki się połączą.Sparzone migdały obrać z łupin i zostawić w całości lub grubo posiekać. Wsypać do masy karmelowej, wymieszać i udekorować sernik. Na wierzchu położyć kilka drobnych ciasteczek, najlepiej migdałowych.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: