ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony 750 gramówcukier 200 gramówjajka 5 sztukolejek waniliowy według uznaniakonfitura wiśniowa 1 sztukherbatniki 150 gramówmigdały 50 gramówmasło 120 gramówWykonanie:Zmielone herbatniki wymieszać ze zmielonymi migdałami oraz stopionym masłem. Tym ciastem wylepić średnią tortownicę. Ser utrzeć z cukrem, żółtkami oraz kilkoma kroplami olejku. delikatnie wymieszać z ubita na sztywno z pianą z białek. Wyłożyć na spód i piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Na zimnym serniku rozsmarować konfiturę i wstawić na 2h do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: