ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony 1 kilogramówcukier 1 szklanekjajka 8 sztukmasło 0,5 kostekbudyń śmietankowy bez cukru 1 sztukolejek waniliowy według uznaniaherbatniki 150 gramówlukier biały 100 gramówrodzynki 2 łyżek stołowychWykonanie:Miękkie masło utrzeć z cukrem, dodając po 1 żółtku oraz aromat. Dobrze utrzeć z masą serową oraz proszkiem budyniowym. na końcu delikatnie połączyć z piana ubita na sztywno z białek. Na dnie dużej blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia, ułożyć herbatniki, następnie masę serową i wygładzić. piec 60 minut w 180 stopniach. Ostudzone ciasto polać gotowym lukrem i posypać rodzynkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: