ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoser 500 gramówbudyń śmietankowy 1 sztukcukier 1 szklanekcukier waniliowy 10 gramówmasło 0.5 kostekjajko 4 sztukmigdały 30 gramówrodzynki 50 gramówWykonanie:Żółtka utrzeć z cukrami do białości, dodać ser cały czas ucierając, stopione masło,wsypać budyń, wymoczone rodzynki, posiekane migdały. Dobrze połączyć, a na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek, delikatnie, łyżką wymieszać. Masę serową wyłożyć do małej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 50 minut w 180 stopniach. Zimny serniczek posypać cukrem pudrem.Uwagi:zmielony ser, posiekane migdałyAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: