Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony 1 kilogramów
masło 120 gramów
cukier 1,75 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
rodzynki 150 gramów
polewa czekoladowa 1 sztuk
jajka 7 sztukWykonanie:Mikserem utrzeć
ser z
masłem. Oddzielnie utrzeć
żółtka z
cukrem do białości i razem z
mąką ziemniaczaną,
cukrem waniliowym,
proszkiem do pieczenia oraz wymoczonymi, osaczonymi
rodzynkami dodać do masy serowej. Delikatnie połączyć z
białkami ubitymi na sztywno (pod koniec ubijania dodać łyżkę
cukru), przełożyć do średniej wielkości tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać. Piec ok. 55 minut w 180 stopniach. Jeśli sernik zbytnio się rumieni, to przykryć go folią aluminiowa. Po wyłączeniu piekarnika zostawić sernik w środku jeszcze na 10 minut, przy uchylonych drzwiczkach. Zimny sernik oblać
polewa czekoladowa, przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: