ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony 1 kilogramówmasło 120 gramówcukier 1,75 szklanekcukier waniliowy 1 sztukproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychrodzynki 150 gramówpolewa czekoladowa 1 sztukjajka 7 sztukWykonanie:Mikserem utrzeć ser z masłem. Oddzielnie utrzeć żółtka z cukrem do białości i razem z mąką ziemniaczaną, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia oraz wymoczonymi, osaczonymi rodzynkami dodać do masy serowej. Delikatnie połączyć z białkami ubitymi na sztywno (pod koniec ubijania dodać łyżkę cukru), przełożyć do średniej wielkości tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać. Piec ok. 55 minut w 180 stopniach. Jeśli sernik zbytnio się rumieni, to przykryć go folią aluminiowa. Po wyłączeniu piekarnika zostawić sernik w środku jeszcze na 10 minut, przy uchylonych drzwiczkach. Zimny sernik oblać polewa czekoladowa, przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: