ßßß Cookit - przepis na Sernik z mąką ziemniaczaną

Sernik z mąką ziemniaczaną

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ser mielony 1 kilogramów
jajka 6 sztuk
masło 100 gramów
cukier 150 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
skórka pomarańczowa kandyzowana 50 gramów
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
rodzynki 100 gramów
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę i dodawać ją stopniowo do sera ucieranego mikserem. Masę wymieszać z mąką ziemniaczaną, cukrem waniliowym, roztopionym letnim masłem, posiekana skórką pomarańczową oraz skórką otartą z sparzonej cytryny i wymoczonymi, osaczonymi rodzynkami. Masa serowa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli jest za gęsta, to dodać trochę mleka. Przełożyć masę do wyścielonej papierem do pieczenia formy i piec ok. 70 minut w 180 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7962/Sernik-z-maka-ziemniaczana