ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony 1 kilogramówjajka 6 sztukmasło 100 gramówcukier 150 gramówcukier waniliowy 1 sztukmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychskórka pomarańczowa kandyzowana 50 gramówskórka z cytryny - otarta 1 sztukrodzynki 100 gramówWykonanie:Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę i dodawać ją stopniowo do sera ucieranego mikserem. Masę wymieszać z mąką ziemniaczaną, cukrem waniliowym, roztopionym letnim masłem, posiekana skórką pomarańczową oraz skórką otartą z sparzonej cytryny i wymoczonymi, osaczonymi rodzynkami. Masa serowa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli jest za gęsta, to dodać trochę mleka. Przełożyć masę do wyścielonej papierem do pieczenia formy i piec ok. 70 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: