Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony 1 kilogramów
jajka 6 sztuk
masło 100 gramów
cukier 150 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
skórka pomarańczowa kandyzowana 50 gramów
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
rodzynki 100 gramówWykonanie:
Jajka ubić z
cukrem na puszystą pianę i dodawać ją stopniowo do
sera ucieranego mikserem. Masę wymieszać z
mąką ziemniaczaną,
cukrem waniliowym, roztopionym letnim
masłem, posiekana
skórką pomarańczową oraz skórką otartą z sparzonej
cytryny i wymoczonymi, osaczonymi
rodzynkami. Masa serowa powinna
mieć konsystencję gęstej
śmietany. Jeśli jest za gęsta, to dodać trochę
mleka. Przełożyć masę do wyścielonej papierem do pieczenia formy i piec ok. 70 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: