Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony 1 kilogramów
jajka 7 sztuk
cukier 2 szklanek
masło 100 gramów
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
orzechy włoskie grubo posiekane 50 gramów
skórka pomarańczowa kandyzowana 1 łyżek stołowych
rodzynki 3 łyżek stołowych
lukier 1 sztukWykonanie:Całe
jajka ubić mikserem z
cukrem i
cukrem waniliowym. Zmiksować z miekkim
masłem,
serem,
mąką ziemniaczaną na gładką masę. Dodać posieksaną
skórkę pomarańczową i wymoczone, osuszone
rodzynki, wymieszać. Przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 40 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, aż powierzchnia
sera zetnie się(sprawdzić ręką). Wyłączyć i pozostawić w piekarniku na 30 minut. Ostudzony sernik polukrować lukrem przygotowanym wg przepisu na opakowaniu. Wierzch posypać
orzechami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: