ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony 1 kilogramówjajka 7 sztukcukier 2 szklanekmasło 100 gramówmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 sztukorzechy włoskie grubo posiekane 50 gramówskórka pomarańczowa kandyzowana 1 łyżek stołowychrodzynki 3 łyżek stołowychlukier 1 sztukWykonanie:Całe jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym. Zmiksować z miekkim masłem, serem, mąką ziemniaczaną na gładką masę. Dodać posieksaną skórkę pomarańczową i wymoczone, osuszone rodzynki, wymieszać. Przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 40 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, aż powierzchnia sera zetnie się(sprawdzić ręką). Wyłączyć i pozostawić w piekarniku na 30 minut. Ostudzony sernik polukrować lukrem przygotowanym wg przepisu na opakowaniu. Wierzch posypać orzechami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: