ßßß

Na forme o srednicy 26 cm8 jajek2 niepełne szklanki cukru1 kostka masła1 kg dobrego seramielonego2 ziemniaki, ugotowanecukier waniliowy1 łyżka mąkipszennej2 łyżki mąki ziemniaczanejbakalie(rodzynki, orzechy włoskie,skórka pomarańczowa)Polewa:2 tabliczki czekoladyodrobinasmietanki 36%Piekarnik nastawiamy na temp 180 st C, smarujemy sporąblachę masłem i obkładamy papierem do pieczenia.Zółtka ubijamy z cukrem dobiałości, dodajemy masło, ubijamy. Do masy dodajemy przeciśnięte przez praskęziemniaki i ser. Dobrze mieszamy, dodajemy cukier waniliowy , obie mąki i dobrzemieszamy, tak aby nie było grudek.W oddzielnym naczyniu ubijamy białka nasztywno i delikatnie mieszamy z serową miksturą. Na koniec dodajemy bakalie idelikatnie mieszamy. Wylewamy ciasto do blachy i pieczemy w nagrzanym piekarnikuprzez 1 godzinę.Ostudzone ciasto polewamy polewa z rozpuszczonej czekolady ze smietankaPYCHA