Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
twaróg 1 kilogramów
jajka 6 sztuk
cukier puder 30 dekagramów
masło 6 dekagramów
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
rodzynki 10 dekagramów
skórka pomarańczowa smażona 2 łyżek stołowychtłuszcz według uznania
cukier puder według uznania
bułka tarta według uznaniaWykonanie:
Ser dwa
razy przetrzeć przez sito albo zemleć.
Masło ucierać dodając
żółtka,
cukier puder,
cukier waniliowy i po łyżce
sera.Połączyć z ubitymi
białkami,opłukanymi
rodzynkami,pokrojoną
skórką pomarańczową i
mąką ziemniaczaną,delikatnie wymieszać.Masę przełożyć do natłuszczonej formy posypanej
bułką tartą formy,piec 60 minut w temperaturze 180 st.C.Jeśli w trakcie pieczenia wierzch za mocno się zrumieni,należy przykryć go papierem pergaminowym lub folią aluminiową i piec dalej.Upieczony sernik posypać
cukrem pudrem.Autor: krysia15Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy z
seremWielkanocKomentarze:Autor: krysia15Data: 2009-04-05Dziękuję..;)Naprawdę warto spróbować! Idealna na święta.Autor: marzeniewData: 2009-04-05O spróbuję wykonać na Świeta. Wesołych ŚwiątDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: