ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegotwaróg 1 kilogramówjajka 6 sztukcukier puder 30 dekagramówmasło 6 dekagramówcukier waniliowy 1 sztukmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychrodzynki 10 dekagramówskórka pomarańczowa smażona 2 łyżek stołowychtłuszcz według uznaniacukier puder według uznaniabułka tarta według uznaniaWykonanie:Ser dwa razy przetrzeć przez sito albo zemleć.Masło ucierać dodając żółtka,cukier puder,cukier waniliowy i po łyżce sera.Połączyć z ubitymi białkami,opłukanymi rodzynkami,pokrojoną skórką pomarańczową i mąką ziemniaczaną,delikatnie wymieszać.Masę przełożyć do natłuszczonej formy posypanej bułką tartą formy,piec 60 minut w temperaturze 180 st.C.Jeśli w trakcie pieczenia wierzch za mocno się zrumieni,należy przykryć go papierem pergaminowym lub folią aluminiową i piec dalej.Upieczony sernik posypać cukrem pudrem.Autor: krysia15Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy z seremWielkanocKomentarze:Autor: krysia15Data: 2009-04-05Dziękuję..;)Naprawdę warto spróbować! Idealna na święta.Autor: marzeniewData: 2009-04-05O spróbuję wykonać na Świeta. Wesołych ŚwiątDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: