ßßß Cookit - przepis na Sernik domowy

Sernik domowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
twaróg 1 kilogramów
jajka 6 sztuk
cukier puder 30 dekagramów
masło 6 dekagramów
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
rodzynki 10 dekagramów
skórka pomarańczowa smażona 2 łyżek stołowych
tłuszcz według uznania
cukier puder według uznania
bułka tarta według uznania
Wykonanie:
Ser dwa razy przetrzeć przez sito albo zemleć.Masło ucierać dodając żółtka,cukier puder,cukier waniliowy i po łyżce sera.Połączyć z ubitymi białkami,opłukanymi rodzynkami,pokrojoną skórką pomarańczową i mąką ziemniaczaną,delikatnie wymieszać.Masę przełożyć do natłuszczonej formy posypanej bułką tartą formy,piec 60 minut w temperaturze 180 st.C.Jeśli w trakcie pieczenia wierzch za mocno się zrumieni,należy przykryć go papierem pergaminowym lub folią aluminiową i piec dalej.Upieczony sernik posypać cukrem pudrem.
Autor: krysia15
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Potrawy z serem
Wielkanoc
Komentarze:
Autor: krysia15
Data: 2009-04-05
Dziękuję..;)Naprawdę warto spróbować! Idealna na święta.
Autor: marzeniew
Data: 2009-04-05
O spróbuję wykonać na Świeta. Wesołych Świąt
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7386/Sernik-domowy