Mmm... sernik... dla mnie idealne ciasto pod każdym względem!Pyszny, delikatny, wilgotny, nie za słodki...Po wystudzeniu możemy go posypać cukrem pudrem,oblać czekoladą lub ajerkoniakiem.Wymarzony deser! :)Potrzebujemy:1 kg twarogu6 jajek120 g cukru pudruopakowanie cukru waniliowego60 g masła1 łyżkę mąki ziemniaczanejdużą garść rodzynekKrok po kroku:Piekarnik rozgrzewamy do 180 ⁰C.Rodzynki zalewamy wrzątkiem. Po 10-15 minutach odcedzamy i suszymy na papierowym ręczniku.Oddzielamy białka od żółtek.Masło ucieramy na gładką masę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodajemy po jednym żółtku oraz po łyżce sera.W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywną pianę. Ubite już białka dodajemy do masy serowej i delikatnie łączymy je ze sobą.Dodajemy mąkę ziemniaczaną i rodzynki. Wszystko mieszamy bardzo delikatnie ale dokładnie.Pieczemy 1 godzinę.Smacznego! :)