ßßß Cookit - przepis na Sernik bakaliowy w czekoladzie

Sernik bakaliowy w czekoladzie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 300 gramów
jajka 1 sztuk
masło 5 łyżek stołowych
cukier 5 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
ser mielony 500 gramów
cukier 300 gramów
rodzynki 150 gramów
mąka ziemniaczana 5 łyżek stołowych
jajka 4 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
polewa z czekolady gorzkiej 200 gramów
polewa z czekolady białej 50 gramów
wiórki kokosowe 5 łyżek stołowych
Wykonanie:
Ciasto: z przesianej mąki, jajka, proszku, 5 łyżek cukru i masła zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować je i wylepić nim dno i boki tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia.
Masa serowa: zmiksować ser z 300g cukru, cukrem waniliowym oraz żółtkami. Wymieszać z mąką, pianą ubitą z białek oraz rodzynkami. Masę przełożyć do tortownicy, wyrównać. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Wystudzone ciasto udekorować roztopioną ciemna czekoladą, wiórkami i jasną polewą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10300/Sernik-bakaliowy-w-czekoladzie