ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówjajka 1 sztukmasło 5 łyżek stołowychcukier 5 łyżek stołowychproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychser mielony 500 gramówcukier 300 gramówrodzynki 150 gramówmąka ziemniaczana 5 łyżek stołowychjajka 4 sztukcukier waniliowy 1 sztukpolewa z czekolady gorzkiej 200 gramówpolewa z czekolady białej 50 gramówwiórki kokosowe 5 łyżek stołowychWykonanie:Ciasto: z przesianej mąki, jajka, proszku, 5 łyżek cukru i masła zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować je i wylepić nim dno i boki tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia.Masa serowa: zmiksować ser z 300g cukru, cukrem waniliowym oraz żółtkami. Wymieszać z mąką, pianą ubitą z białek oraz rodzynkami. Masę przełożyć do tortownicy, wyrównać. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Wystudzone ciasto udekorować roztopioną ciemna czekoladą, wiórkami i jasną polewą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: